Rooibos te: helsegivende effekter og smagfuld

Rooibos te: helsegivende effekter og smagfuld

Lige for tiden drikker jeg ikke andet te end rooibos te. Jeg er faldet pladask for den smukke rubinrøde farve og den let søde og nøddelignende smag. Får du gæster på besøg, som umiddelbart ikke er så glade for den klassiske rooibos te, så findes der et hav af forskellige varianter. Du kan for eksempel få rooibos te, som er tilsat smagsstoffer og aromaer som ingefær, havtorn, bær, lakrids og meget andet. 

Rooibos te kommer fra busken rooibos, som kun vokser ét sted i verden. Nemlig ved Cederberg Mountain i Sydafrika cirka 200 kilometer nord for Cape Town. Her vokser den i et dejligt og regnfuldt område. Rooibos-busken er cirka to meter høj og har grønne blade. Bladene ligner nåle, og derfor kan rooibos-busken sammenlignes med en dansk gyvel eller et småt nåletræ. 

I Sydafrika har en rooibos te en lang tradition for at have helbredende effekter. Rooibos te har nemlig et højt indhold af antioxidanter samt vitamin C, kalcium og jern. Rooibos te siges at have en opstrammende effekt på huden og kan derfor virke anti-aging. Derudover skulle rooibos te være god mod eksem, solskoldning eller maveonde. Med rooibos te får man altså ikke kun den gode smag, man får også en række helsegivende effekter. 

En anden fantastisk ting ved rooibos te er, at det ikke indeholder koffein. Teen egner sig altså godt til at drikke om aftenen, og folk med søvnproblemer kan roligt drikke af den. Det kan også være, at du er gravid og gerne vil undgå koffein, så er rooibos te også rigtig god. 

Et pudsigt faktum, som jeg faktisk ikke vidste noget om, før jeg forelskede mig i rooibos te, er, at rooibos te egentlig ikke går under betegnelsen te. Grunden herfor er, at rooibos te ikke indeholder blade fra den oprindelige teplante “Camellia Sinensis”. Alligevel går rooibos under kategorien te – mest af alt for nemhedens skyld. 

Er du også helt vild med rooibos te? Så kan du finde et stort udvalg af rooibos te på Carstensens Tehandels hjemmeside. 

Maya Dahl